Sunday, February 12, 2012

Kelu Tak Terkata..

Assalamualaikum..

Minggu ni,baru berkesempatan masuk 1 kuliah disebabkan beberapa masalah teknikal..Kelas yang aq berkesempatan masuk tu pulak kira subjek baru la bagi aq..Transaction of Islamic Law..amikkk..Term law dah tentu la dalam Arabic..al-aqd, al-iltizām, al-tasarruf.. fuhhh..sebenarnya,benda tu,kita tau,cuma sebab dia guna term Arabic,menyebabkan kita terpinga2 apa benda la Al-Aqd tu..Apa benda la Al-Iltizam ni..bila sebut Iltizam,terus teringat majalah maktab..keh3..Lagi buat aq terpinga2 sebutan lecturer lain dari yang kita expect.. ; )

Then,bila dah masuk kuliah,duit kena la jimat2..satu sem,duit buku je rm 500..belum masuk photostat nota2,print assigment..ilmu punya pasal,tak kisah habis berapa..tadi pergi Jalan TAR,survey buku law.. Buku contract Dr. Al-Sagoff je dah rm 130..gulp!!telan air liur aq..terasa kesat tekak aq..buku tort Cahaya Talib dalam rm 80..baru dua buku dh rm 210..Tanya ada diskaun ke tak..Tauke kata,kalau pakai voucher, tak de,kalau tunai ada!!waahhh..pandai ye tauke lu meniaga..voucher tu nak suruh aq buat apa?beli makanan dekat kedai pun tak boleh..nak beli alat tulis sampai rm 200 memang tak la..alat tulis aq dari zaman asasi pun tak habis guna lagi.. ;(


Dalam kata kena jimat,tadi pergi jalan TAR,melayang jugak duit rm 100..Nasib baik aq bukan kaki shopping weiyh..keh2..sebab setiap Khamis kena pakai black and white,aq gagahkan jugak beli baju kurung sepasang..terbang rm 50..cis!!padahal dekat Asasi UiTM dulu,aq la insan paling malas nak sarung baju hitam putih tu!!


Waktu lalu kedai beg,aq teringat moment adik aq jahit beg dia sebelum aq nak hantar dia balik asrama..benci la!!buat aq sedih je..sayang adik punya pasal,aq belikan beg untuk dia satu..kalau dia mengutuk apa yang aq beli,siap dia..dapat la flying kick aq berdas2..lagipun,hari jadi dia 7 mac ni..boleh la kira beg tu sebagai hadiah hari jadi..jimat sikit..keh3..memang ekonomi aq ni..


Before nak balik,ada kedai jual beg satu rm 14..aq tak beli mula2,tapi sebab kawan2 pujuk suruh beli sebab murah,aq beli la untuk akak aq satu,then untuk aq pakai waktu majlis formal satu..tapi memang aq just akan pakai kalau perlu je..aq memang tak into sangat dengan handbag ni..aq prefer beg sandang..konon macho la kan.. n_n  Ni pun,kalau akak aq tak suka pilihan aq,memang siap..aq bagi jela beg tu dekat orang lain.. ; (


Sebab dah spend 100 hengget beli barang untuk melaram,memang kena jimat la lepas ni..puaso la nampaknya aq dalam seminggu dua ni..keh3..


Malam ni kena get prepare,baca dulu apa yang patut sebelum masuk kelas esok..1st impression dari lecturer kena mantap..kira usaha la kan..bukan bodek kan?aq rasa bodek lain..Doa2 kan la ye sem ni aq dapat tempuh dengan jayanya.. n_n   Nak rehat2..Banyak benda nak settle..Assalamualaikum..

2 comments:

  1. kurus bukan sebab exercise kan..mekasih baim..suka ni.. ; )

    ReplyDelete