Sunday, January 29, 2017

Pemfailan Borang 6-8 Long Call

Assalamualaikum..
Maaf lambat buat entry untuk pemfailan borang 6-8 seperti yang dijanjikan sebelum ni..Here the steps for the filing process..

APA YANG DIPERLUKAN UNTUK STAGE NI??

1) Borang 6
--> Afidavit kita (PDK) sebagai pempetisyen..Kita kena sertakan sekali semua dokumen yang dinyatakan dalam borang 6 ni..Setiap dokumen ni perlukan sijil perakuan eksibit..Susunannya macam ni:-

Sijil Perakuan Eksibit -> Dokumen A (Sijil Beranak)
Sijil Perakuan Eksibit -> Dokumen B (Kad Pengenalan)
Sijil Perakuan Eksibit -> Dokumen C (Salinan Skrol Ijazah)
Sijil Perakuan Eksibit -> Dokumen D (Borang 7)
Sijil Perakuan Eksibit -> Dokumen E (Borang 7)
Sijil Perakuan Eksibit -> Dokumen F (Borang 8 + Sijil Ethics)
Sijil Perakuan Eksibit -> Dokumen G (Sijil Pengecualian Bahasa Melayu)
Sijil Perakuan Eksibit -> Dokumen H (Sijil Penampalan)

P/S: SILA BAWA ORIGINAL DOKUMEN A, B, C, F, G & H SEKALI. DIPERLUKAN UNTUK STAGE AKHIR DI RKKK

2) Borang 7
--> Sijil Kelakuan Baik oleh 2 orang golongan professional.. (saya dimaklumkan sendiri oleh kakitangan Malaysian Bar, individu yang layak untuk tandatangan borang 7 ni ialah golongan professional seperti doktor,peguam, pensyarah..)

3) Borang 8
--> Sijil Kerajinan yang ditandatangani oleh Master kita..

4) Notis Perbicaraan

5) Sijil Pengesahan 

Pertama sekali, pergi swearing dokumen kalau belum swearing..Tempat swearing dekat belah kiri bila masuk dari pintu court..Better letak date sama untuk semua borang..

Lepas swearing, pergi kaunter dekat sayap kanan..Mintak praesipi dekat Kaunter 2.
- tulis Afidavit, Notis Perbicaraan & Sijil Pengesahan Dokumen. Amik no. untuk mahkamah tinggi pergi kaunter 2 balik. Staf akan tulis jumlah yang kena bayar utk Biro Perkhidmatan (RM30)
- bayar dekat mesin atau kalau mesin rosak,kena bayar dekat kaunter sayap kiri..
- lepas bayar, tunggu no. dipanggil untuk scan dokumen..
-dah scan, pergi kaunter sayap kanan balik untuk dapatkan invois bayaran scan e-filing tu..tengok sama ada no. giliran kita scan dokumen tadi dah dipanggil atau pergi terus ke kaunter 5@6 untuk tanya invois dah ready atau tak..
-dah dapat invois,amik no. giliran sekali lagi untuk buat bayaran (RM256)

Pergi RKKK, cakap dah buat filing untuk borang 6-8.. Kalau kita nak long call luar KL pun bagitau.
-dekat sini, kita kena serahkan salinan asal/original sijil kelahiran, skrol ijazah, sijil ethics, sijil pengecualian BM untuk PKP sahkan dekat Sijil Pengesahan Dokumen.
-kalau nak long call tmpt lain, staff akan suruh isi borang transfer.

Dah siap isi dan staff dah pulangkan semua original dokumen kita, balik lah ke negeri asal masing2 untuk tunggu dokumen ready for extraction..

Kalau yang chambering Melaka, kita kena pergi court jumpa Puan Ong untuk pass instrument yang kita dapat dekat Malaysian Bar..Puan Ong akan beritahu date long call yang dicadangkan & bagi checklist dokumen yang kita kena serahkan pada Puan Ong..

Bila dokumen dah ready untuk diekstrak, print dan serve lah ke tiga (3) bodies tu dokumen yang kita filing..Lepas tu, filing afidavit penyampaian untuk borang 6-8 ni.. Tunggu Malaysian Bar faks bagi notis tiada bantahan kalau semua dokumen kita lengkap @ diaorg akan call untuk suruh kita betulkan.. Bolehlah prepare ucapan untuk long call bila settle semua..yeahhhhh :)

Itu sahaja steps untuk pemfailan Borang 6-8 ni..Kalau ada yang tersilap@terlupa dalam steps ni maaf ye..Kalau nak contoh dokumen, boleh PM dekat FB@email je dekat sakinah_zaini92@yahoo.com.my 

P/S: Next entry, post khas persediaan menjelangnya waktu Long Call & steps lepas Long Call ye..

Saturday, December 24, 2016

Filing Sijil Penampalan, Pembayaran Instrument of Admission & Disciplinary Fund

Assalamualaikum..

Tahniah bagi anda yang klik post ni!!Sebab apa?Sebab aku tau korang dah nak habis chambering..ha3..
Dekat sini, aku nak share pasal proses pemfailan sijil penampalan yang perlu kita letakkan sebagai ekshibit dalam borang 6-8 kita nanti ye..

Untuk yang nak tau, bila boleh buat sijil penampalan ni, ada senior yang cakap tak kisah bila2, asalkan beberapa bulan lepas kau settle borang 1 & 2..
Ada jugak yang cakap waktu naik KL bagi yang chambering luar KL, boleh lah buat waktu pergi Ethics ke..
Tapi, kalau ikut apa yang aku dengar dari staff RKKK haritu, akk tu kata at least boleh file in Sijil Penampalan seminggu sebelum korang habis chambering..

Nak senang, buat lah sehari sebelum korang nak filing borang 6-8, atau hari yang sama pun boleh..TAPI, sehari sebelum filing amatlah digalakkan untuk mengelakkan sebarang masalah seperti sistem rosak, ramai orang dan sebagainya..

Steps ni adalah seperti yang aku buat pada 14/12/2016..

1) Pergi RKKK, cakap dekat staff RKKK (Kaunter 2 biasanya) nak buat penampalan. Kalau chambering dari luar KL seperti dari Melaka ke, bagitau awal2..Sebab staff tu akan notify yang kita nak extract hari yang sama..

--> staff akan suruh kita isi dalam buku kausa (cari ikut no. petition kita) tarikh & Sijil Penampalan..
-->staff akan bagi borang sijil penampalan dan kita kena isi mengikut Afidavit2 Penampalan yang diberi..
***format nak isi: 5-5-2016 bukannya 05-05-2016
***tarikh Mahkamah JB sama dengan Mahkamah Muar

Dah siap isi Borang Sijil Penampalan tu, bagi balik dekat staff Afidavit2 Penampalan tu..

2) Turun dekat bawah, pergi kaunter bahagian sayap kanan (kanan bila masuk dari pintu besar mahkamah, jadi belah kiri bila kita turun dari tangga besar tu)

--> pergi kaunter 1@2 untuk mintak praesipi & isi details seperti nama, nama firm, no. petition, email (pastikan email betul) & Sijil Penampalan..
--> lepas siap isi, ambil no. dekat mesin, pilih Mahkamah Tinggi..Pergi balik dekat kaunter praesipi tu, staff akan tulis jumlah yang kita kena bayar..
--> sementara nak tunggu no. dipanggil, bayar dekat mesin RM10 untuk Caj Biro Perkhidmatan..
--> simpan resit bayaran tadi & no. giliran tu ye..nanti akan dipanggil untuk scan..bila dipanggil, bagi resit bayaran RM10 tadi & Sijil Penampalan..
--> lepas scan, pergi dekat kaunter bahagian sayap kiri pulak..yang ada tempat pesuruh jaya sumpah..

3) Kaunter Bahagian Sayap Kiri
-->tunggu sehingga no. kita scan tadi dipanggil atau tanya je dekat kaunter 5, invois kita dah ready ke belum..
-->dah dapat invois, amik no. baru dekat mesin, pilih Mahkamah Tinggi untuk buat bayaran RM40..
-->pastikan ada cop PAID..

4) Naik RKKK semula..
--> cakap dah bayar & kita outstation dari mana..nak extract hari tu jugak..tapi kalau dah cakap oustation awal2 tadi, tak payah cakap lah..staff tu faham je.. 

5) tunggu email..boleh extract dari ceruk mana pun yang ada internet dan printer untuk kita print..
-->korang boleh je tunggu dekat court kalau plan untuk filing hari yang sama..

Macam aku dengan kawan aku, alhamdulillah perjalanan buat penampalan berjalan lancar walaupun mula2 penat salah beratur kaunter..ha3..sampai mahkamah pukul 9 lebih, settle pemfailan pukul 10 lebih, dapat extract sebelum 11.30 pagi.. 

Cara nak extract bila dah dapat email, pergi dekat website e-kehakiman-->public service --> online document extraction -->letak no. extraction yang diberi dekat email tu..

Kalau habis filing penampalan awal, boleh lah bayar duit untuk Instrument for Admission dekat Bar Council dengan Disciplinary Fund dekat Wisma Maran..Benda ni nak bayar awal masa pergi Ethics rasanya xde masalah..

PEMBAYARAN DISCIPLINARY FUND

Pergi WISMA MARAN..Bangunannya sebelah je dengan Ambank..Naik tingkat 8..
Pergi kaunter cakap nak bayar Disciplinary Fund..Isi borang dan bayar RM200..Tunggu resit..
***Kalau korang drive, ada parking tepi HSBC..Bayar RM6/hour..

PEMBAYARAN INSTRUMENT OF FUND

Pergi BAR COUNCIL, jalan kaki dari Wisma Maran..Dekat je..Pergi kaunter Admission, cakap nak bayar untuk instrument.. Bayar RM30 dan staff akan bagi resit dan mintak isi form..
Lepas siap isi, bagi balik dekat kaunter, tunggu sampai dipanggil..
Staff akan bagi instrument..Untuk yang luar KL, macam aku dari Melaka, benda tu kena pass dekat Puan Ong, Mahkamah Melaka..

****SIMPAN RESIT KEDUA-DUA PEMBAYARAN NI

Ok, step untuk pemfailan Sijil Penampalan dah settle..Next post aku share steps untuk filing Borang 6-8..

Sunday, November 13, 2016

Moment Konvo & Plan Seterusnya..

Assalamualaikum..

Salam Ahad..Esok dah Isnin..Kejap nya masa berlalu..Huarghhhh..
Tak puas berehat hari Ahad..This week last week untuk duty dock brief dekat court..yiepieee..
Tapi lepas ni tak dapat dah nak mingle around dengan kwn2 chambering, akk2 jurubahasa.. :(

Untuk yang tak tau, hari Isnin 7/11/2016 haritu, aku dah konvo..Alhamdulillah..
Terima kasih Ya Allah sebab bagi peluang untuk aku habis belajar, dapat merasa sesi konvo..
Mak abah keluarga semua dapat merasa sesi konvo aku..

Aku menangis kot waktu konvo..ha3..Sebab rasa terharu akhirnya aku habis belajar..Yela, satu sem aku dekat CELPAD, belajar BI dgn Arab..Selagi tak lepas Band 6 BI,tak boleh masuk kuliah belajar law..
Siapa tak sedih?Siapa tak risau?

Tapi, Alhamdulillah..Perancangan Allah memang cantik..Aku habis kuliah law tanpa repeat apa-apa paper..Walau pun aku tak sehebat mana, tapi, aku tetap gembira..
Mana tak gembira bila pass..Sebab..Dalam setiap sem, setiap satu subjek, mesti aku akan tertinggal satu@dua soalan..Satu soalan 15 markah kot!!
Kira aku grad dah cukup buat aku gembira walaupun pointer aku biasa aje..he3..

Waktu masuk dewan tu, rasa bangga sangat!!Nak naik pentas dah rasa sebak,sedih,gembira semua ada..Waktu Rektor suruh berdiri dan tepuk tangan untuk lecturers & parents, aku tahan air mata..
Dan akhirnya, aku menangis waktu penutup baca doa!! :(

Dan buat aku menangis lagi bila dapat whatsap daripada kawan chambering,aku dapat masuk list tapisan untuk interview kerja kerajaan..
Aku terus cakap dalam hati, "Ya Allah, baiknya Kau..Hari ni je, dua kegembiraan Kau bagi dekat aku"..
Balik Melaka, naik kerja je 2 hari lepas tu, dapat sijil yang aku lulus Ethics Exam untuk chambering..
Terima kasih Ya Allah!!

Sekarang aku masih merancang lagi..Aku belum reply untuk interview kerja kerajaan..Esok, insya-Allah aku submit..Doakan moga aku dapat kerja yang terbaik..Ramai kawan2 rapat aku plan nak sambung master..
Aku tak berani nak cakap..Tengok lepas chambering dapat kerja mana..Kalau aku rasa aku mampu sambung, aku sambung..
Buat masa sekarang ni, aku memang plan nak praktis sebagai peguam lepas habis chambering..
Sebab aku dah jatuh cinta dengan bidang conveyancing a.k.a hartanah..

Kalau nak tengok gambar konvo aku, boleh lah tengok dekat fb.. :)
Nak sambung buat kerja..Nite semua..




Monday, October 31, 2016

Pre-Convo IIUM 32nd Convocation..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..Alhamdulillah..
Akhirnya, minggu depan, buat pertama kalinya aku dapat naik ke atas pentas untuk terima segulung ijazah..
Walaupun keputusan aku tak sehebat mana, tapi, aku tetap bersyukur..

Untuk mak abah aku hadiahkan ijazah aku ni..
Walaupun aku masih dalam fasa chambering, belum dapat kerja tetap untuk bantu mak abah, moga kejayaan kecil aku ni dapat buat mak abah gembira..

Disebabkan waktu konvo nanti aku nak fokus dengan family, jadi, waktu sesi pengambilan jubah konvo, aku dengan kawan2 rapat dah sepakat untuk buat photoshoot bersama..
Ada lah dugaan yang melanda..Namun, akhirnya, dapat jugak direalisasikan..

Jadi, dalam entry ni, aku tunjukkan lah gambar photoshoot kitaorg..
Ni semua dapat dari fb page photographer kitaorg..Tak dapat lagi ke tangan kami secara official..

Bulat kecil bulat besar puteri2..ha3..

Muka serius bakal peguam, hakim, pendakwaraya, isteri, ibu.. ;)

Finally, we did it!!

Superheroes..

Hello jodoh, mana awak?? Untuk aku, mungkin dialog sesuai adalah, "Lama lagi ke berak oiiii..Sakit perut dah ni"..

3 set of pairs..
Cukup lah kan kasi korang tengok 6 gambar..Tak payah request lebih2..Aku pun tak dapat lagi gambar..ha3..
Doakan aku berjaya habiskan chambering, dapat kerja secepat mungkin..
Nanti nak photoshoot tepi laut pulak dengan mak abah..Dengan the whole family dekat studio nanti..tunggu semua ada..

Tahniah untuk graduan bagi sesi konvo kali ke 32..
Tahniah buat kawan merangkap roomate aku, dapat Anugerah Pelajar terbaik dan juga untuk subjek..
#iium #iium32ndconvocation #sakinahdahgrad #sakinahnakbunga #sakinahgembira

Sunday, September 4, 2016

Sakinah dah ada boyfriend?

Assalamualaikum..

Dah pukul 1 pagi, tapi tak tidur lagi..Mata mengantuk, tapi tak rasa nak tidur..Mungkin sebab balik kerja tengah hari tadi terus tidur..ha3..Alang-alang belum nak tidur, ada kerja nak buat, maka, aku saje je up post kontroversi..Bila lagi kan..keh3..

Dulu zaman belajar dekat UIA, aku dapat banyakkkkkk sangat soalan cepu cemas ni daripada kawan-kawan, sedara-mara dah ada boyfriend ke belum..Mentang-mentang UIA ramai student yang kahwin awal..Tak pasal-pasal dengan aku sekali kena tempias..

Lepas tu, soalan makin kerap pulak ditanya bila aku dah habis belajar..Bila tengah chambering ni lagi lah..Kawan-kawan pun ramai yang dah tunang, nak kahwin, dah kahwin, ada anak..Sampai bila orang tanya dah ada boyfriend ke tak, aku terus cakap; "Takde, carikanlah"..
Bila dekat ofis, bila kena attend client untuk sign documents, aku siap request nak client lelaki dan yang belum kahwin je!!ha3..Tapi of course la yang ni aku main-main je cakap..Kau gila ke apa nak pilih-pilih client pulak..

Kalau kawan-kawan atau sesiapa je duk borak dan tanya aku kenapa takde boyfriend lagi, tak risau ke..Jujur aku cakap, aku tak kisah.. :) 
Kenapa??

1) Aku dah biasa hidup single..Yela,sebab dari dulu takde kan..ha3.. #teamsingledarizamansekolah

2) Aku rasa aku tak ready..Aku tak ready nak share life aku dengan lelaki yang aku belum tau lagi sama ada dia akan accept baik buruk, kelebihan kekurangan aku,keluarga aku..What if dia expect aku macam ni, tapi sebenarnya aku tak macam tu.. :(

3) Aku nak happykan mak abah aku..Aku banyak lagi nak buat untuk mak abah, family aku..Lagipun, sekarang aku tengah chambering..Aku dapat elaun je..Bukan gaji ikut gred ijazah..Aku bayar PTPTN, bayar bil, bagi & belanja family sikit..So, banyak lagi aku tak dapat nak bagi diorg..Aku pun takde buat saving untuk kahwin pun..ha3..Dalam kepala just fikir nak settlekan PTPTN before umur 30..Then, buat simpanan skit-sikit..Nak beli rumah..Nak travel..

4)Aku takde calon nak dijadikan suami..Sebenarnya adaaaaa..Jap aku bagi gambar dia..

Image result for kim soo hyun

Agak-agak, dia nak tak aku?ha3..Mohon jangan kecam aku..kih3..Aku memang minat Kim Soo Hyun ni..Sampaikan ada satu hari aku pernah ternampak budak lelaki Melayu mata macam dia ni, terus aku tersuka..Tapi masa tu jela..Lepas tu dah tak ingat..Seeee..Simple je aku..Tengok mata je dah suka..Mohon muntah hijau ramai-ramai..ha3..Kim Soo Hyun ni tengok aku pun tak nak aku rasa..ha3..

Tu jela setakat ni yang aku terfikir kenapa aku tak kisah takde boyfriend..Ingat senang ke nak cari boyfriend nak jadikan suami?Main pilih rambang mata?Yang pilih elok, dah lama kenal tu pun kadang-kadang dia ada hidden characters yang kita tak tau..Tu sebab bercinta bagai nak rak pun tak kekal lama..Yela, aku tau tu kerja dan aturan Allah..Allah knows best..

Senang cerita, doa mintak Allah permudahkan..Aku percaya, kau carilah gigih macam mana, kalau Allah dah tetapkan masa belum tiba, dia bukan jodoh kau, memang tak jadi lah..Ada sebab kenapa Allah aturkan macam tu..

Sekian sahaja bebelan di pagi yang hening ini.. :) Sambung buat kerja..

Sunday, August 28, 2016

Netball Bar & Bench Games

Assalamualaikum..

Apa khabar semua?Sihat?Hari ni dah hari Ahad..Kejap je masa berlalu..Dah penghujung Ogos dah pun..
Semalam ada games Bar & Bench..Perlawanan persahabatan tahunan antara team peguam2 dan staff2 Mahkamah..

Sebenarnya, aku nak main badminton..Tapi, maklumlah..Kita selalu main lawan2 biasa je..Takdelah sibuk nak ikut rules serves semua tu..Maka, ku batal kan hasrat untuk main badminton..
Maka, aku pun wakil kan diri masuk bola jaring..Hahaha..Tak pernah main bola jaring, tiba2 wakilkan diri sendiri..Main centre pulak tu..Layan jela..Main suka2 je..




Cuba teka, kalah ke menang team aku?hahaha..Kalah beb..14-1..Ok lah..Janji bukan telur ayam kan..Team Mahkamah hebat weiyh..Rasanya, ni memang team netball diaorg..Semua hebat2..Kitaorg team chambering student..GS je lawyer, Kak Diba..

Semput aku lari semalam..Insya-Allah, kalau next year nak main lagi, kena cari team awal2, training awal2..Sebab aku pun bukan pro sangat main..Saje suka2 nak main wakil team Bar..Semalam sempat support team futsal je..Then kena balik..

Settle satu event, next coming event, Annual Dinner Bar bulan 10 nanti..Haa..Yang ni lagi cuak sebab aku kena menari!!adoiii..kita tengok la macam mana nanti hasilnya..Nak kena saving siap2 utk beli baju..Tema Bollywood guys..keh3..

Ok la..Baru plan nak lipat baju, iron baju jap..Sementara anak2 buah keluar berjalan, jom lah kita kemas rumah sekali..Adios korang..Salam..

Friday, August 19, 2016

Ethics Course and Exam August 2016

Assalamualaikum..

Salam Jumaat semua!!Siapa tengok Semi-Final badminton td?Mesti cuak kan??Apa-apa pun, Datuk Lee Chong Wei memang power!!Moga impian Malaysia nak dapat Emas tercapai..

Selasa sampai Khamis aku berkampung dekat KL..Selasa 16 Ogos, lebih kurang pukul 2.30 naik bas pergi TBS..Macam yang aku cakap sebelum ni, bulan ni aku ada Ethics Course & Exam..Ianya WAJIB untuk semua pupillage @ chambering student untuk lepas exam ni sebelum layak bergelar peguam..

Sampai KL dalam pukul 6 petang, then Fad pick up dekat LRT Gombak sambil tunggu Ika balik kerja..Diaorg bawak makan dekat Awe..Kalau nak tau, Awe ni salah satu tempat makan wajib waktu aku belajar dekat UIA dulu..

Aku suka sangat makan Sup daging dia, sambal belacan, telur bungkus..Set yang sedap..Tambah pulak dengan air teh ais Thailand dia tu..Perghhhh..Time menulis ni pulak teringat Kueh Teow Kungfu dia..Extra Joss Anggur dia lagi..Ciss betul..Hahahaha

Nampak penangan Sup Daging Awe tu?Fad ajak bergambo pun tangan tak lepas pegang sudu >_<

Lepas tu, malam lepak aje dekat rumah Ika dengan Fina..Borak-borak pasal kerja masing-masing..Esok pagi, Rabu, sebelum pukul 6 pagi dah bangun ok!!Gigih sungguh..Yela, kalau lambat sampai tak boleh masuk hall ok..

Tunggu LRT pagi-pagi hening dalam pukul 7 pagi, rasa bersyukur lah aku buat chambering dekat Melaka..Lagi 30 minit masuk ofis, baru gerak pi kerja..Kalau buat dekat KL, haruslah aku keluar pagi..Sampai sana, register, then dengar la talk sampai ke petang..

Untuk Ethics Course ada 6 topik..5 je yang examinable..Tajuk Mediation tak masuk exam..Aku rasa paling susah topik Role of Bar tu..sebab dia sangat banyak benda nak baca dalam Manual tu..Walaupun OPEN BOOK TEST, sedarlah kalian, ianya tidak mudah!!

Bagi aku, sebab dari zaman belajar dulu, aku memang jenis yang tulis lambat..So, ethics exam ni pun aku rasa susah..Lepas tu, zaman belajar dulu memanjang je aku tinggal soalan..Bukan Sakinah lah kalau jawab semua soalan..Tak jawab satu soalan, hilang macam tu jela 15 markah aku,  kadang-kadang 7@8 markah..

Ika siap warning aku jangan tinggal soalan..Yela,ethics exam ni, kau tinggal satu soalan kau fail..Kalau tak jawab satu sub question, kau fail..Mau tak cuak..Cuak kotttt!!Aku sampai sakit-sakit tangan nak jawab laju-laju..

Alhamdulillah jawab semua..Tapi soalan Role of Bar yang 20 markah tu aku jawab tak panjang.. :(
Doakan aku lulus ye..Aku harap sangat lulus..Huarghhh..Emo & cuak pulak tiba-tiba teringat apa yang aku jawab semalam..

Lupa nak cakap..Tempat exam ni dekat Straits Building..Dekat kalau kau turun dekat LRT Masjid Jamek..Tapi kena jalan sikit..Aku nak explain susah..Tapi, siapa yang buat chambering KL mesti tau..Kalau ada kawan yang chambering KL masa exam, pergilah sama..Yang pasti, tempat exam ni dekat je dengan Malaysian Bar yang kita semua duk serve borang-borang chambering kita tu.. :D

Lepas dah stress jawab exam, meh lah kita beramai-ramai jalan kaki sikit ke Royal Selangor Club untuk makan tengah hari..Lunch ni untuk yang sit exam kali pertama je..Duduk dekat meja ikut nama..Takde pilih-pilih kawan ye..hahaha

Ni sebahagian batchmates..Tak dapat nak ajak semua bergambar..

Esok Sabtu, tapi turn aku kerja pulak..ha3..Malam ni ingat nak buat notes sikit untuk files yang aku pernah handle..Dengar cite, result lagi 2 minggu keluar..Kalau yang fail, dia faks bagitau result dekat ofis..huarghhhh..Nauzubillah..Yang lulus, dia bagi certificate..Doakan aku please..Ni paksaan tau!!

p/s: Moga Sakinah Zaini lulus ethics exam..Amiinnnnn