Saturday, May 16, 2015

Road to Final Exam..

Assalamualaikum..

Lamanya lah hai tak update blog.. :)
Masuk 4th year memang busy sangat..Workloads memang extra dari previous junior years..
Tapi, aku still jugak boleh online fb kadang-kadang..Saje je..Tau kerja banyak.. -..-'
Tetap nak bukak..Sekejap pun jadiklah.. (tapi memang tipu lah kalau kejap je online kan)..

Officially,kelas dah habis untuk sem ni..
Next week start study week dah..Tapi, Isnin dengan Selasa still ada last presentation untuk subjek Professional Practice, Interview untuk Conveyancing dengan Quiz Arab..

Official final exam start Selasa ni,19 May..
Paper pertama, Arab..Macam tak percaya je dapat habiskan belajar Arab..
Mesti lepas ni rindu nak belajar Arab..Tapi betullah,memang ada hikmah amik Arab final year ni..
At least bila graduate nanti, still fresh harapnya, insya-Allah.. :)
Boleh lah kalau dengar lagu Kun Anta tu awal-awal dulu faham sikit-sikit..Gitu kauuu..
Baca buku Arab pun boleh lah alhamdulillah, dapat faham gist benda yang di baca tu..
Kadang-kadang, bila foreigner cakap Arab pun ada lah words yang aku tau..

Classmates Arab..Total 8 students,but two missing..

Again, Alhamdulillah, aku gembira untuk sem ni walaupun memang exhausted habis..Habis kelas kadang-kadang dah nak maghrib..Keluar pagi pukul 8..Tapi, still lah curi-curi masa nak relaxkan diri..
Baca buku cerita, keluar beli stok makanan untuk kunyah-kunyah, tengok cerita, sambut birthday..

Sambut birthday untuk Arifah & Shyamira..

So, mohon doa semua,semester ni aku dapat buat yang terbaik..
Harap last sem iaitu sem depan pun akan jadi lebih baik..
All the best untuk semua yang nak final exams jugak..
Sem ni,7 papers for final exams..Semua subjek baru..
Hopefully,Allah bantu dan permudahkan.. :)

3 comments:

  1. goodluck kinah, i saw myself in this post. hihi :')

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. thanks Ain..Ain jugakk..good luck.. :)

    ReplyDelete