Friday, April 1, 2011

1st n 2nd Day..

Assalamualaikum..
Slmt mlm sume..hope korg sihat..x tau la nk tulis ape..xde benda nk cite..ha3..tp,disebabkn aq ni baik hati,caring dan yg sewaktu dgnnya,maka, aq nk cite dgn korg psl 1st n 2nd day hari aq bekerja..x kisah la korg nk baca ke x..aq nk tulis jugak..baca tau..*kata x kisah,tp suruh org baca..apela..kelly betul..ha3..

sbg permulaan,meh la aq habaq kat korg kat mane aq keje..aq keje dkt kedai buku..bg aq,ni je la keje yg boleh masuk dgn jiwa aq yg lembut ni..cehwaah..lembut ke ko?geli..hak3..perasan la plak ye..x la..ni la antara keje yg aq rasa aq boleh buat..nk jdk promoter?owh tidak..nk keje kat kedai mkn?owh tidak..sumenya tidak..ape yg ya??aq pn x tau..tp,bg aq,keje kat kedai buku ok sbb b4 ni aq librian kot..so,sedikit sebyk,ape yg aq dh blaja,aq dpt praktik kn..dpt bc buku free time waktu rehat..so,lepas ni,kalo waktu rehat,aq nk mkn laju2,n then masa lebih,aq nk bc buku..ha3..

basically,1st n 2nd day, aq blaja buat cataloging n pricing..cara manual n automatik..best la gak..br tau mcm mane cr nk pricing buku2 ni sume..ingt senang ke?susah wooo..kena pastikan kuantiti n kualiti mesti berada dalam thp yg paling ummmpppphhh skali..ha3..n then,kena buat gak display n promotion buku..wooo..aq sgt rambang mata tgk buku2 tu..x kisah la ape jenis buku pn..ilmiah ke,novel ke..time susun,kdg2,bc la ckit2 gak..ha2..td,waktu susun novel melayu,Ya Allah..byk sekali novel nya dong..yg br ada,yg lama ada..aq nk cr buku baru Siti Rosmizah..nk beli..he3..n nak bc gak buku2 hlovate yg x bc lg mcm 5 thn 5 bulan n td aq lg satu,tajuk dia ada perkataan roof..ape ntah..tp,mmg x la kn kalo tiap2 bln nk beli novel..abis la duit aq kn..so,kena pndai2 la guna masa rehat bc novel ckit2..he3..6 bln,brp byk novel boleh bc kn..he3..aq blm berani jaga kaunter lg..x blaja byk lg..maybe esk iAllah nk blaja dkt kaunter plak..

tu jela kot yg boleh nk share..yg lain2,xde pape pn nk cite..papepn,sudi2 lah dtg ke kedai buku ni ye..byk buku2 br yg menarik menanti anda..he3..yg penting,aq ada..ha3..ok,boleh muntah skang..ha3..nite sume..
assalamualaikum~~




5 comments:

  1. hohoh. pasneh nak dtg lepak mph.

    ReplyDelete
  2. roof top... bce2... best!!!

    ReplyDelete
  3. Apa novel baru Siti Rosmizah?

    ReplyDelete
  4. wani: dtg lah..meh2..
    adn: ok..nanti owg beli..tq2..he3..
    zaza: ntah la..tgh cr gak..aton kata,muka dpn ada gmbr petir..

    ReplyDelete
  5. Oh yg tu...aku dah baca dah! hehehe...boleh tahan la cuma boring sikit bila dah sampai tengah2.

    ReplyDelete