Sunday, February 20, 2011

kelakar..lawak..funny..ape lagi..

Assalamualaikum..
kabare?waras ngak?*ok..sejak bila plak jdk jawa ni?owh...mgkn sbb lunch td mkn tempe byk sgt..sakinah zaini sgt kelakar ye skang..dia nk diet..tp diet yg ntah pape..sengal betul..org lain diet x nk mkn nasi kn?dia diet,nasi still lg makan..makan nasi punya byk mcm 2 org nk mkn..diet ke tu??owh yeah..itu biasa bg makhluk Allah bernama sakinah ni..kalo x mkn nasi,hidup dia x tenteram..dia pelik sikit..dia diet x nk mkn ayam..ha2..apekah..x tau la knp..mgkn dia takut gemuk..tp kalo tanya dia,mgkn dia kata dia takut ayam pupus..jwpn sakinah tu bkn boleh percaya sgt..biol je memanjang..


mgkn sakinah bygkn prmpn comel ni dia..tu sbb dia nk diet..ha2..

kalo tau sbb dia nk diet lg klakar...dia nk diet bkn sbb pikir kesihatan ke hape..dia diet sbb dia takut nanti baju dinner x muat nk pkai..owh..sakinah xde la pkai baju glamour2,lip lap bagai..dia kn biasa2 je..family sederhana katanya..so,baju pun dia rembat akk dia punya..baju kurung je..akk dia kecik,so,utk dinner jumaat nanti,terpaksa la dia kuruskn sikit peha dia..kalo x,takut waktu duduk nanti benang dkt kain tu tertetas plak..ha2..x ke malu..sakinah x nk pkai glamour2 pn sbb dia x dpt anugerah dekan..dia sedih..tp,dia kata,tu salah dia jugak sbb blaja main2..utk final lagi 3 minggu ni pn,dia x start byk mane lg pn stadi..assigmnts byk katanya..syllabus pn x abis lg..tu je la alasan dia..kalo dh nama sakinah..sakinah la jugak..hailah..kata nk dpt anugerah dekan sem 2 ni..tp,x tau la..kita tunggu jela result sakinah ni ye..

---->>sakinah dtg smbil senseng lengan baju dia..muka garang..rmpas laptop acer yg dh 3 kali jatuh ni dr tgn org yg buat entry dkt atas ni..

amboi2..sedap2 je kutuk aq ye..x baik tau..ala..pegi dinner dgn bdk2 asasi.kwn2 aq gak..bkn dgn pakwe pn..pegi pn nk mkn kn..sibuk je nk tulis aq pkai baju ape..sengal betul..*mood marah turun sedikit.. pastu,siap ckp aq main2 lg ye sem 2 ni..eh..x baik tau..lain org lain cara blaja dia..biar la..aq nk siapkn keje aq dulu..smbil buat keje,smbil stadi..ko ape tau kn..org nk ckp aq ckp nk gah je,smngt je lebih tp x buat tindakan,ape ke..lantak la..tau x,Dr. Fadilah Kamsah ckp,org yg lahir bln september ni,antara ciri2 dia yg aq ingt otak bijak dan mudah belajar, n pandai mendorong diri sendiri..tulisan saje dikecikkn sbb aq merendah diri..ha2..poyo..

ha2..xde la..aq gurau je..actually,ni research Dr. Fadilah tu je kn..bkn actual fact pn..xde maknanya aq nk percaya..ha2..tp,kalo la betul2 dua benda ni ada kat aq,alhamdulillah..tp,pokok pangkal,diri sendiri gak...kalo pndai mcm ane pn,tp, malas nk mati pn x jdk jugak..so,kalo ada sikap yg no 2 tu pn ok gak..ada la ckit kot sikap tu dlm diri aq..contohnya,aq mendorong diri aq utk siapkn keje cpt2 supaya boleh tido awal..ha2..ceh..xde la..gurau je..ha2..bosan2 waktu zuhur ni sbb dpt pengecualian dr Allah,so,saje la gatal tgn update..nk buat psycho,x siap2 lagi..subjek lain,x sentuh lagi..nk mengeluh,x baik..Allah kn suruh hambaNya berusaha..so,bg aq,usaha la selagi terdaya..kalo Allah nk makbulkn,nk bantu aq final nanti,alhamdulillah..pape pn,doakn aq..

~~Assalamualaikum..



sblh aq ni,namanya Laila..bdk pndai..hrp2 la kepandaian dia meresap dlm bdn aq ckit..ha2..

p/s: maaflah kalo entry ini agak annoying bagi korg..he3.. n_n

5 comments:

  1. kau dah keding nak diet ape lagi la kina oi~

    ReplyDelete
  2. ikin: ha2..like la cik milan oit..
    zai: keding ko kata?jgn buat lawak la..x pe..diet utk dinner je..pas dinner mkn byk2 blk..ha2..

    ReplyDelete
  3. 2 plaintiff sedang menunggu. HAHAHA... x boleh lupa ayat Hakim hari tu. :D

    ReplyDelete
  4. ha2..benci tau..rizqan pn sama..grrr...

    ReplyDelete